Elektrikli süpürge alırken nelere dikkat edilmeli sorusu mail veya mesaj yoluyla sürekli sorulmaktadır. Elektrik süpürgesi kaç watt olmalı, hangi süpürge markası daha iyi, süpürgenin emiş gücü kaç olmalı gibi sorular da akılları kurcalıyor. Süpürge hepimizin evi için önemli ve sürekli bozulan bir aletlerinden biri. Eğer doğru markanın doğru modelini satın alırsanız sorun yaşamadan, verimli şekilde kullanabilirsiniz. Peki nelere dikkat etmelisiniz?
Sıfır süpürge alanlar işe nerede ve nasıl başlamaları ya da hangi detaylara dikkat etmeleri gerektiği konusunda kararsız kalmaktalar. Philips, Dyson, Arzum, Arnica, Fakir, Arçelik, Bosch, Siemens gibi pek çok marka ve modelin süpürge ürettiğini biliyoruz. Biz size marka önermekten ziyade elektrikli küçük ev aletlerinin en çok satanı olan süpürgelerin teknik kısımlarını anlatacağız. İsterseniz hemen başlayalım.
Süpürge Alırken Önemli Olan Detaylar Neler?
Süpürge satın alırken büyük ihtimal büyük bir alışveriş merkezinin teknoloji mağazalarından birine gideceksiniz. Önünüze onlarca farklı marka serilecek ve siz muhtemelen renklerin, tasarımların büyüsüne kapılarak yanlış karar vereceksiniz. Toz içinde kalmış evinizi temizleyemeyen, yerde kırıntılar bırakan güçsüz bir süpürgeyi kim ister ki? Neyse sözü uzatmadan doğru karar vermeniz için önem verilmesi gereken maddelere geçelim.
Markasına
Size bilinen, popüler bir markanın ürününü alın demiyoruz. Demek istediğimiz süpürge üreten, gerçek üretici olan, ürünlerini fason yaptırmayan, geçmişi süpürgeci olan bir markanın modellerini tercih etmelisiniz. Böylece geçmiş modellerdeki hatalarını tekrarlamayan, how-know geçmişi olan, Ar-gesi kuvvetli bir markadan süpürge almış, muhtemelen kaliteli bir tercih yapmış olacaksınız.
Servis Ağının Yaygın Olmasına
Aslında servis ağının yaygın olması markası ile de doğru orantılıdır. İyi marka demek yaygın ve kaliteli servis hizmeti demektir. Yedek parçası pahalı olmayan ve pahalı olmayan bir marka size olası arıza durumlarında süpürgenizi hemen tamir ettirebilme şansı verir. Bu yüzden sıfır beyaz eşya alırken olduğu gibi sıfır süpürge alırken de yaygın servis ağına önem vermelisiniz.
Kaç Watt Olduğuna
Yüksek watt gücü her zaman yüksek emiş gücü anlamına gelmez. Watt, ürünün ne kadar elektrik kullandığı ile ilgilidir ve toz çekimi ile ilgisi yoktur. Watt bir süpürgenin gücünü gösterirken emiş gücü performansını ifade etmektedir. Elektrikli süpürge kaç watt olmalıdır derseniz bunu sizin ihtiyaçlarınız belirler demek zorundayız. 1600 watt veya 2000 watt gücündeki bir cihazın 750 watt olan bir süpürgeden daha fazla emiş gücü olduğunu söylemek doğru değildir. Sonuç olarak şunu belirtmek gerekir ki elektrikli süpürge satın alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun kritik cevaplarından biri de watt ve emiş gücüdür.
İhtiyacınıza Uygun Olmasına
İhtiyaçlarınız doğrultusunda bir ürün alırsanız boşuna fazla para ödememiş olursunuz. Örneğin küçük bir evde tek başınıza oturuyorsanız performansı çok yüksek bir süpürge almanıza gerek yok. Evinizde evcil hayvan beslemiyorsanız, solunum problemi olan bir ev sakini yoksa güçlü filtreleri olan bir süpürgeye gerek yok.
İlginizi çekebilir; Elektrikli süpürge neden koku yapar?
Hafif ve Ergonomik Olmasına
Elektrikli süpürge ergonomik ve hafif olmalı ki kullanımı eziyete dönmesin. Elektrikli süpürgeler genellikle kadınlarımız tarafından kullanıldığı için ağır olması kullanımını oldukça zorlaştıracaktır. Ürün ne kadar hafif olursa kullanım sürenizi o kadar verimli kullanır, temizliğinizi çok daha kısa sürelerde bitirebilirsiniz. Ergonomi de yabana atılmaması gereken önemli bir detaydır. Bazı modellerin koldan kumandalı olması, süpürge saplarının uzayıp kısalması, ağız kısımların döner başlıklı olması ve her yere rahat girmesi önemli ergonomik avantajlardır. Süpürgeyi satın almadan önce mutlaka küçük bir deneme yapmalı, mobilyalar etrafında, dar alanlarda, koltuk altlarında nasıl bir performans göstereceğine bakmalısınız.
Sesiz Olmasına
Sessiz süpürge arayışı özellikle pandemi dönemlerinden sonra çok daha fazla arttı. Eve kapanmak zorunda kalan insanlar süpürme yaparken ne kadar fazla gürültü çıktığının farkına vararak daha 1sessiz ürünler almayı tercih ettiler. Siz de böyle yapmalı, desibel değerlerine dikkat ederek sessiz çalışan ürünler satın almalısınız. Standart bir elektrik süpürgesi 78 desibel olarak ölçülürken en sessiz olan elektrik süpürgesi 57 desibeldir. Normal konuşma düzeyinin 68 desibel olduğunu ve her 3 desibelde gürültünün iki katına çıktığını düşünürseniz aradaki farkı daha iyi anlayabilirsiniz.
Toz Torbalı Olup Olmamasına
Toz torbalı süpürge yıllardır kullanıcıların alışkın olduğu olan model olmasına rağmen torbasız ve sulu süpürge modelleri de çok fazla rağbet gördü. Özellikle kullanımının kolay ve pratik olması sebebiyle yeni nesil süpürgeler toz torbalılardan çok satılmaktadır. Torbasız ve sulu süpürge modellerinde torba ile uğraşmaz hazneyi boşalttıktan sonra süpürmeye devam edebilirsiniz.
Evcil Hayvan ve Alerji Durumuna
Eğer evinizde evcil hayvanınız varsa onların sağa sola döktükleri tüylerin ve dışarıdan getirdikleri bakterilerin iyi temizlenmesi gerekir. Aynı durum solunum yolu enfeksiyonları olan, tozdan etkilenen kişilerin olduğu evlerde daha hassas süpürgeler kullanılmalı. Pek çok markanın hepa filtreli modellerinin uygun olabileceği süpürgelerin yanı sıra toz torbalı kaliteli modeller de tercih edilebilir. Philips, Miele, Dyson, Fakir, Siemens, Bosch gibi elektrikli süpürge konusunda uzmanlaşmış markaların ürünlerine güvenebilirsiniz.
Temel polyester filtre, yıkanabilir polyester kartuşlar veya yüksek filtreleme verimliliğine sahip Hepa filtreler astım hastalığı olan, toza karşı alerjisi olan kullanıcılar için idealdir. Hem yüksek performans almak hem de iyi filtreleme için süpürgenizin bakımlarını aksatmamalısınız.
Süpürgenin Toz Toplama Sınıfına Dikkat Edin
Toz toplama sınıfı nedir, neyi ifade eder dediğinizi duyar gibiyiz. Belki bu ifadeyi ilk defa duyuyorsunuz. Toz toplama ifadesi süpürgenin emiş gücünü gösterir. Süpürgenin emiş gücü ne olmalı diye soranlar için toz toplama sınıfı cevap olabilir.
Süpürgenin kaç watt olduğu onun emiş gücünü değil ne kadar elektrik kullandığını ifade eder. Bir elektrikli süpürgenin watt değeri ne kadar yüksekse elektrik sarfiyatı da o kadar yüksek olacaktır. Yüksek emiş gücüne sahip bir süpürge almak için neye dikkat etmelisiniz? Süpürgenin sert zeminlerde ve halıda toz toplama sınıfına bakarsanız kaliteli çekim yapan bir ürün alabilirsiniz. A sınıfı toz toplama sınıfında olan bir süpürge C sınıfına göre daha yüksek çekim gücüne sahiptir. İhtiyacınıza göre yüksek veya orta sınıf emiş gücüne sahip bir ürün seçebilirsiniz.
Elektrikli Süpürge Modelleri Nelerdir?
Sıfır süpürge satan yerler size onlarca farklı mardan yüzlerce değişik model sunabilir. Maddi gücünüze ve ihtiyacınıza uygun olan ürünü seçerek bütçenizi zorlamadan alışveriş yapmak en mantıklısıdır. Elektrikli süpürge alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun yanında hangi modeller tercih edilmeli sorusu da önemlidir. En çok tercih edilen elektrikli süpürge modelleri nelerdir?
- Toz torbalı
- Hepa Filtreli
- Sulu Süpürge
- Kablosuz Şarjlı Süpürge
- Robot Süpürge
- Dikey Süpürge
Bunlar en çok kullanılan süpürge çeşitleri olarak göze çarpmaktadır. Son zamanlarda dikey şarjlı süpürgeler ve robot süpürgeler ön plana çıksa da toz torbalı süpürgelerin müdavimleri değişmemektedir. Özellikle Dyson dikey şarjlı süpürgeler yüksek fiyatlarına rağmen tüketicilerce çokça tercih edilmektedir.
Elektrikli süpürge alırken nelere dikkat edilmeli sorusuna en doğru cevabı verebilmek için yazımızı okumanız yeterli. Ekibimiz sıfır süpürge alan ancak eski süpürgesini satmak isteyen kullanıcılara hizmet vermektedir. Bizi tüm İstanbul ilçelerinden istediğiniz gün arayabilir, beyaz eşya, mobilya, elektronik eşya satışı da yapabilirsiniz.
Yorum Yap