Muhtemelen daha önce ikinci el eşya almadınız ve merak ettiğiniz detaylar için yazımıza göz atıyorsunuz. Eğer öyleyse doğru yerde olduğunuzdan emin olabilirsiniz. Aklınızdaki soruları İkinci el eşya nereden alınır, nelere dikkat etmelisiniz, İstanbul’da ikinci el eşya nereden alınır?

İkinci el eşya alanlar olarak bilinen Umut Spot satın alma ekibimiz sizin için rehber niteliğinde bir yazı hazırladı. Şimdi İkinci el eşya alırken dikkat edilmesi gereken 10 altın kural ile artık spotçular ve ikinci elcilerden eşya alırken daha bilinçli seçimler yapacaksınız.

İkinci El Eşya Nedir?

Bildiğiniz gibi ikinci el eşya adı üzerinde kısa veya uzun süre kullanılmış olan, hala bir başkasının ihtiyacını görecek durumda olan eşyalardır. Burada önemli olan eşyanın sağlam ve genel durumunun iyi olmasıdır.

İkinci-El-Esya-Alirken-Nelere-Dikkat-Etmelisiniz

İkinci el eşya alırken nelere dikkat etmelisiniz

İkinci El Eşya Nereden Alınır?

İstanbul ikinci el eşya pazarı oldukça geniştir. Eğer siz de ikinci el eşya ile ev dizmek, eviniz için bir kaç parça eşya almak istiyorsanız size bir kaç ipucu verebiliriz. Bakalım ikinci el eşya almak istiyorum diyen bir alıcı nerelere bakabilir?

  • Küçükyalı Spotçular Çarşısı
  • Pendik Spotçular Çarşısı
  • Yenibosna Eskidji Pazarı
  • Sahibinden
  • Letgo
  • Facebook Marketplace akla ilk gelecek yerlerdir.

Ancak uzun yıllardır ikinci el eşya alım satım yapan bir firma olarak alımlarınızı Umut Spot gibi güvenilir bir spotçulardan alabilirsiniz. Böylece herhangi bir aksaklık olması halinde hakkınızı arayabilirsiniz.

İkinci El Eşya Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Kural

Yılların spotçusu olarak size sağdan soldan alınmış basma kalıp cümlelerle değil, tecrübelerimiz doğrultusunda bilgiler vereceğiz. Bu sayede ikinci el eşya satan mağazalara gittiğinizde eşyalara daha farklı gözle bakacaksınız. İşte başlıyoruz.

1- Ölçü Almadan Alışverişe Çıkmayın

Ölçü konusu zannettiğinizden daha önemlidir. Özellikle ikinci el koltuk, buzdolabı, elbise dolabı, yatak baza gibi eşyalar alacaksanız koyacağınız yerin ölçüsünü bilerek yola çıkın. Eğer aldığınız ürün yerine olmazsa spotçunun nakliye ve taşıma maliyetini ödemek ya da ürünü almak zorunda kalabilirsiniz.

2- İhtiyacınızı Net Olarak Belirleyin

Neye ihtiyacınız varsa o ürüne yönelin. Eğer L koltuk almak istiyorsanız sırf beğendiğiniz için başka ürüne yönelmeyin. Orta boyutta bir buzdolabı işinizi görürse ileride lazım olur mantığı ile daha büyük bir model alıp sonra pişman olmayın.

3- Bütçenizi Zorlamayın

İhtiyacınız için ne kadar para harcayabileceğinizi baştan hesaplayın. Bütçenizi zorlayarak daha sonraki ihtiyaçlarınız için lazım olabilecek kaynaklarınızı tüketmeyin. Örneğin 106 ekran televizyon sizin için yeterliyse büyüklüğüne kapılıp 140 ekran bir televizyon almayın. İkinci el eşya almanın asıl nedeni fiyatı değil miydi? O halde neden daha daha fazla para veresiniz ki?

4- Eşyaları Kontrol Etmekten Çekinmeyin

Ne tür eşya alırsanız alın ürünü detaylı şekilde kontrol edebilmek için satıcıdan müsade isteyin. Örneğin çamaşır makinesi alacaksanız kazanını çevirin, elbise dolabı alacaksanız kırık, patlak yeri var mı bakın, koltuk alacaksanız mutlaka oturup rahatlığını test edin.

5- Satıcıya Soru Sorun

Almayı düşündüğünüz eşyanın kaç senelik olduğunu, özelliklerinin neler olduğunu, neden satılmış olabileceğini çekinmeden sorun. Aldığınız cevaplar doğrultusunda kararınızı verebilirsiniz.

6- Güvenilir Bir Satıcı Bulun

İşin en can alıcı belki de olmazsa olmaz aşamasına geldik. İkinci el eşya alırken dikkat etmeniz gereken 10 altın kural arasında güven en önemli şartlardan biridir. Google yorumları yüksek, müşteri diyaloğu kuvvetli, eşyalarını iyi tanıyan bir esnaf çok önemlidir. Sizi kandırmaz, yarı yolda bırakacak ürünü satmaz.

7- Garanti Durumunu Öğrenin

Eşyanın devam eden yetkili servis garantisi olup olmadığını yoksa da spotçunun ütün için ne kadar süre garanti verebileceğini öğrenin. Hatta size söylenen süreyi spotçunun kartvizitinin arkasına yazdırıp imzalatın. Özellikle ikinci el beyaz eşya alırken bunu mutlaka yapın. Bakarız, yaptırırız, bizde yanlış olmaz gibi kelimelere aldanmayın.

8- Pazarlık Yapmaktan Çekinmeyin

Beğendiğiniz ürünle bütçeniz arasında büyük fark yoksa spotçu ile pazarlık yaparak fiyatı istediğiniz noktaya çekmeye çalışın. Ve bunu yapmaktan çekinmeyin. Spotçular buna alışıktır ve size ilk etapta pazarlıklı fiyat söyler pazarlık gücünüze göre indirim yaparlar.

9- Nakliye ve Montaj Şartlarını Netleştirin

İkinci el eşya alırken dikkat etmeniz gereken 10 altın kural için nakliye ve montaj da sayılabilir. Eşyaların nereye nakliye edileceğini, evin kaçıncı katta olduğunu, binada asansör olup olmadığını net şekilde söyleyin. Ayrıca ürünün veya ürünlerin montajının da ücretsiz yapılmasını talep edin. Bu hizmetler için ekstra ücret istenirse kesinlikle kabul etmeyin.

10- Ters Diyaloglardan Kaçının

Bu duruma özellikle dikkat edin ve almak istediğiniz eşyayı karalamayın. Eşyayı ayağınızla gösterip iteklemek, kalitesiz olduğunu söylemek, değerinin çok altında fiyat teklif etmek gibi hatalara düşmeyin. Bu konuşmalar spot eşya satan kişilere ters gelecektir. Ne kadar yumuşak ve uzlaşmacı konuşursanız sizin lehinize olacaktır.

Spotçularda Hangi Eşyalar Olur?

Bu konu müşterilerimiz tarafından çok sorulduğu için bilgi vermek istedik. Eğer spotçular çarşısı içindeki mağazaları gezerseniz birbirinden farklı onlarca farklı eşya bulabilirsiniz. Her dükkanın alım satımı konusunda uzman olduğu eşya türü farklıdır. Yine de genel bilgi verelim. İşte spotçularda en çok satılan eşyalar

  1. Beyaz eşya
  2. Koltuk takımı
  3. L koltuk
  4. Televizyon
  5. Elbise dolabı
  6. İkea mobilya modelleri
  7. Mudo mobilya modelleri
  8. Masa sandalye
  9. Baza yatak başlık
  10. Mobilya aksesuarları

Yukarıda da belirttiğimiz gibi farklı 2.el eşya modelleri bulabilirsiniz.

Sonuç

İkinci el eşya alırken dikkat etmeniz gereken 10 altın kural nedir sorusuna yazımız içinde cevap vermeye çalıştık. Size sağdan soldan bulunan bilgileri değil gerçek ticaret esnasında dikkat edilmesi gerekenleri anlattık. Yine de aklınıza takılan ve sormak istediğiniz konular varsa bize yorumlardan iletebilirsiniz.

Aşağıdaki yazılarımız da ilginizi çekebilir;

İkinci El Beyaz Eşya Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

İkinci El Mobilya Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Neler?

Belediyeler İkinci El Eşya Alıyor Mu?

İkinci El Televizyon Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bizi Takip Edin
2024-12-05T21:00:51+03:004 Aralık 2024|0 Yorum

Yorum Yap