Termosifon ve mombi sürekli karıştırılan, hangisinin ne işe yaradığı bilinmeyen iki eşyadır. Kombi nedir, kombi ne işe yarar, termosifon nedir, ne işe yarar soruları ile sürekli karşılaşıyoruz. Kullanıcılar dahi bu eşyaların tam olarak nasıl kullanıldığı hakkında tam bilgiye sahip değillerdir.

Kombi ve termosifon arasındaki fark nedir bundan bahsederek doğru bilgiye ulaşmanızı sağlamanın yanında eşyanızı nasıl kullanabileceğinizi de göstermektir. İsterseniz az bilinen bu iki eşyanın tanımlarını yapalım daha sonra arasındaki farklara geçelim isterseniz. Merak etmeyin aklınızdaki soruları tek tek cevaplayacak sizin için faydalı bir yazı hazırlayacağız.

 

Kombi-Nedir-Ne-İse-Yarar

Kombi nedir ne işe yarar

Kombi Nedir?

Kombi nedir, kombi nerelerde kullanılır, ne işe yarar bundan başlayalım. Kombi evlerde, iş yerlerinde ısınma ve sıcak su sağlama için kullanılan, küçük, fazla yer kaplamayan bir eşyadır. Çalışma sisteminde doğalgazı kullanan kombi son derece kompakt, kullanışlı bir yapıya sahiptir.

Termosifon Nedir

Termosifon Nedir?

Termosifon Nedir?

Termosifon da aynı şekilde sıcak su sağlarken ısıtma da kullanılmaz. Ayrıca termosifon çalışırken sadece elektrikten yararlanır ve haznesindeki suyu elektrikle ısıtır. Termosifonun çalışma prensibinde doğalgaz yoktur, sadece elektrikle çalışır. Bu yüzden termosifon biraz daha yüksek elektrik sarfiyatına sebep olur.

İki eşya da çeşitli markalar tarafından üretilmektedir.  Özellikle Baymak, Eca, Demirdöküm, Arçelik, Beko gibi bilinen markaların eşyaları daha çok tercih edilir. Bizler de ikinci el kombi veya termosifon alımı yaparken bu markalara ait ürünleri daha yüksek fiyattan alıyoruz.

Termosifon Ve Kombi Arasındaki Farklar Nelerdir?

Evinde kullandığı aleti bilmeyen insanlar olduğunu söylesek size inandırıcı gelmeyebilir. Ama kombi mi kullanıyor, termosifon mu kullanıyor bunu bilmeyenler var. Şekilde şemalden çalışma sistemine kadar her şeyi farklı olan bu eşyaları birbirinden nasıl ayıracaksınız hemen anlatalım.

  • Kombi evinize kullanmanız için musluklarınıza ve ısınmanız için peteklerinize sıcak su gönderir
  • Termosifon ise mutfak veya banyonuza kullanmanız için sıcak su verebilir. Ancak ısınma için peteklere sıcak su sağlamaz.
  • Kombi doğalgaz ile çalışırken termosifon elektrikle çalışır
  • Termosifon genelde silindirik şekilde 50 litre, 60 litre veya 80 litre şeklinde olur
  • Kombi ise daha kompakt dikdörtgen bir alettir.
  • Kombinin bacasının dışarı çıkarılması gerekirken termosifonda baca yoktur.

Kombi ve termosifon arasındaki fark nedir sorusunu doğru şekilde yanıtlamaya çalıştık. Aslında karıştıracak bir şey yok çünkü en temel fark ikisinin çalışması için gerekli olan enerji kaynağının farklı olmasıdır. Biri elektrik ister diğer doğalgaz.

Termosifon-Nedir-Ne-İse-Yarar

Termosifon nedir?

Hangisini Tercih Etmelisiniz?

Bu sorunun cevabını verebilmemiz için sizin neye ihtiyacınız olduğunu bilmemiz gerekir. Eğer doğalgazlı bir evde oturuyorsanız kombi kullanıp hem evinizi ısıtabilir hem de sıcak su alabilirsiniz. Ancak bulunduğunuz yerde doğalgaz hattı yoksa sıcak su için termosifon kullanabilirsiniz fakat ısınma için farklı bir yol bulmalısınız. Doğalgaz olmayan yerde kombi kullanamazsınız.

Evinizde hem kombi hem termosifon kullanmanız mantıklı bir hareket olmayacaktır. Çünkü ikisi için de ayrı ayrı elektrik ödemek zorunda kalacak, kabarmış faturalarla karşı karşıya kalacaksınız. Yani şöyle bir toparlamak gerekirse kombi ve termosifon aynı evde olmaz. Olursa bu doğru bir kullanım olmaz. Çünkü kombi, termosifonun yaptığı işi yapar ama tam tersini söylememiz mümkün değildir.

İkinci El Kombi Veya Termosifon Almak Mantıklı Mı?

Kombi ve termosifon arasındaki fark nedir bundan bahsettik ama ikinci el piyasasına da değinmeden geçmeyelim istedik. Bu eşyaların ikinci el alımını yapmak hiç de mantıksız değildir. Özellikle ürünü alacağınız satıcı ile baştan anlaşır, sorunlu olması halinde iade hakkı isterseniz kesinlikle tavsiye ederiz. İkinci el kombi veya termosifon satmak isterseniz bizi arayabilir, istediğiniz gün nakit satabilirsiniz.

Bizi Takip Edin
2024-01-30T00:25:09+03:0021 Haziran 2020|0 Yorum

Yorum Yap