Gumus-Nasil-Satilir

Gümüş alan yerler, gerçek Gümüş nasıl anlaşılır, Gümüş alanlar nerede

Gümüşün kullanım alanları nelerdir, gümüş nerelerde kullanılır bundan bahsedecek, gümüş satmak isteyenlere elimizden geldiğince bilgiler vereceğiz. Gümüş almak mantıklı mı, gümüşe yatırım yapmak mantıklı mı, gümüş alanlar nasıl alım yaparlar gibi sorularınız da bu yazımızda cevap bulacaktır. Son zamanlarda altın ve döviz rakamlarındaki artış dikkatleri bir anda gümüş fiyatlarına çevirmiş, gümüş bir yatırım aracı olarak görülmeye başlanmıştır.

Gümüş satmak istiyorum diyerek internette arayış içinde olan kullanıcıların pek çoğu gümüş şamdan, gümüş tepsi, gümüş şekerlik, gondol gibi eşyalar oluyor. Ancak gümüş sadece bu tarz ürünlerde veya takı, yüzük, kolye gibi eşyalarda kullanılmamaktadır. İnsanlar ekonominin çalkantılı olduğu zamanlarda kendilerine güvenli bir yatırım aracı bulmaya çalışırlar. Altın fiyatları çok yüksek seviyelere geldiği için gümüş alan, gümüşe yatırım yapan insan sayısı çok arttı. Gümüşe olan ilginin bu kadar belirgin yükselmesi ile kullanım alanları da araştırılmaya başlandı. Bakalım gümüş takı ve obje dışında nerelerde kullanılıyormuş

Gümüş Nerelerde Kullanılır?

Pek çok kullanım alanı olan, kıymetli madenlerden biri olan gümüş aklınıza gelmeyecek pek çok alanda kullanılabilir. Sizin bildiğiniz şekilde sadece takı veya obje olmaktan ibaret olmayan gümüş ile ilgili detaylı açıklamaları aşağıda bulabileceksiniz.

Gümüş Kullanım Alanları; Obje

Obje olarak gümüş kullanımı yaygın kullanım şekillerinden biridir. Özellikle 20-25 yıl öncesinde yoğun olarak kullanıldığı, maddi durumu iyi olan insanların evlerinde, iş yerlerinde gümüş sergiledikleri bilinmektedir. Salonlarda sehpaların üzerinde, vitrinlerin raflarında, konsolların içinde birbirinden değerli, pahalı objeler beklemektedir. Gümüş gondol, tepsi, şamdan, küllük, peçetelik, şekerlik, çatal bıçak gibi eşyaların bunların en başta kullanılanlarıdır.

Gümüş fiyatları günden güne arttığı için bu eşyalar eskisi kadar kullanılmayıp elden çıkarılıyor. Sizin de satmak istediğiniz gümüş eşya varsa gümüş alan yerler için bizimle iletişime geçerek ayar numarasına, ağırlığına göre hemen nakit satabilirsiniz.

Gümüş Kullanım Alanları; Takı

Gümüşün en çok kullanıldığı alan hiç şüphesiz takıdır. Yıllar öncesinden gelen, kültürel alışkanlıklara dayalı olarak insanlar gümüş yüzük, kolye, bileklik, tespih gibi eşyaları kullanmaktadır. Bu alışkanlık hala devam etse de yukarıda da belirttiğimiz gibi gümüş fiyatlarındaki artışla beraber insanlar takılarından vazgeçmekte, bunları nakite çevirmeyi tercih etmektedir. Gümüş alanlar takı almayı tercih etmeyebilir. Bu yüzden gümüş takı satmak için bujitericileri veya takı satan gümüşçüleri tercih edebilirsiniz.

Gümüş Kullanım Alanları; Yatırım Aracı

Şüphesiz gümüş artık yatırım aracı olarak da kullanılmaktadır. İnsanlar gümüş yatırımı yapmak için gondol, şamdan, takı, tepsi gibi ürünler alamayacağı için gram gümüş almayı tercih etmektedir. Piyasada yatırım için satılan gram gümüş şeklinde 50 gr, 100 gr, 500 gr veya 1000 gr saf gümüş 1000 ayar küçük külçeler satılmaktadır. Ayrıca bankaların gümüş hesaplarından TL karşılığı gümüş satın alabilirsiniz.

Gümüş Kullanım Alanları; Para

Gümüş metal para olarak kullanılmış olsa da günümüzde bu pek tercih edilmemekte, bozuk paralar daha farklı metallerle üretilmektedir. Arkeologlar gümüş ve bakırın eski dönemlerde para olarak da kullanıldığını belirlemişlerdir. Daha çok Yunan ve Roma uygarlıkları gümüş para kullansa da çöküş dönemine girmeleri ile birlikte gümüş sikkelerin kullanımı kaldırıldı. Günümüzde gümüş para kullanılmıyor olsa da gümüşün kullanım alanlarını bilmek açısından bu bilgiyi de sizinle paylaşmak istedik.

Gümüş Kullanım Alanları; Metal Sanayii

Gümüş metal sanayii için de önemli metallerin başında gelmektedir. Elektriği ve ısıyı çok iyi ileten ve zor paslanan bir metal olduğu için pek çok yerde kullanılabilmektedir. Çinko, Kadmiyum ve Bakır ile alaşım halinde kullanıldığında mukavemeti artan dayanıklı bir element haline dönüşmektedir. Tek tek yazıp sizi sıkmamak adına gümüşün kullanıldığı diğer alanları maddeler halinde sıralayalım.

  • Elektronik parça üretimi
  • Ayna sırlarının yapımında
  • Bilgisayar ve bilgi teknolojileri sektöründe
  • Fotoğrafçılık sektöründe
  • Dişçilik sektöründe
  • Boya üretiminde
  • Pil üretiminde
  • Bakteri, mantar ve virüslerin oluşumunu engellemek için
  • Gümüşün sağlıkta kullanılan haline ”kollodial gümüş” adı verilir. Bu hal gümüşün çeşitli proteinlerle bileşik halidir ve güçlü bir antiseptiktir.
  • Deniz suyunu arıtabilen cihazların üretiminde kullanılmaktadır.

 

Gümüşün Özellikleri Nelerdir?

Gümüş özellikleri bakımından eşsiz metallerden biridir. Zaten bu özellikleri sayesinde birbirinden farklı pek çok sektörde kullanılmaktadır. Bizim için takı veya obje olarak bilinen gümüşün özelliklerini kısaca hatırlayalım

  • Atom numarası 47, erime noktası 961,9° dur.
  • Işığı çok iyi yansıtan, sünek ve dövülebilen bir madendir.
  • Atmosferde oksitlenmeye karşı önemli bir mukavemet gösterir. Altından daha kolay, bakırdan daha zor oksitlenmektedir.
  • Periyodik tabloda ağır metaller arasında yer alır. Simgesi Ag dir.
  • Asitlere ve birkaç organik maddeye karşı dayanıklıdır.
  • Gümüşten üretilen tel tüm metallerin en yüksek ısı ve termal iletkenliğine sahiptir.
  • Gümüşün kablolama işlemlerinde kullanılmamasının sebebi bakırın daha iyi iş gören ve daha ucuz bir metal olmasıdır.

Gümüş Nerelerde Bulunur?

Gümüş yatakları nerelerde bulunur bunu da kısaca açıklayalım. Gümüş yatakları en saf haliyle dünya üzerinde Atina ve Nevada’da bulunmaktadır. Ülkemizde ise Amasya, Balıkesir, Antalya, Bursa, Niğde, İzmir ve Elazığ da çıkarılmaktadır.

Gerçek Gümüş Nasıl Anlaşılır?

Sahip olduğunuz ürünün gerçek gümüş olup olmadığını bilmiyorsanız bunu anlayabilmenin bir kaç basit yolu vardır. Elinizdeki gümüş gondol, gümüş şekerlik, tepsi, şamdan, vazo gibi ürünlerin gerçek gümüş olup olmadığını en baştan öğrenirseniz daha sonra hayal kırıklığına uğramazsınız. Bir uzmana danışmak en doğrusudur ancak bir iki basit yöntemle hakiki gümüş anlaşılabilir.

  • Gümüş eşya üzerinde ayar numarası yazar. 800, 900 veya 925 şeklindeki yazılar gümüşünüzün değerini gösterir.
  • Ürünü ucu sivri bir aletle kazıyın. Kazıdığınız yer yeşile dönerse kaplamadır, değerli değildir. Ama gri renk olursa gümüştür diyebilirsiniz.
  • Hakiki gümüş eşya mıknatıs tutmayacaktır. Ürüne mıknatıs yapışırsa bu ürün büyük ihtimalle demir veya çeliktir.
  • Gerçek gümüş olduğunu düşündüğünüz eşyanızı bir kağıda hızlı hızlı sürtün. Siyah bir leke çıkarıyorsa gümüş olma ihtimali yüksektir.

Bu yöntemlerle kesinlikle gerçek gümüş tespit edilir demek doğru olmayabilir. En iyisi siz Umut Spot uzman ekspertiz ekibi ile görüşerek kesin cevap alın. Daha detaylı bilgi almak ve gerçek gümüş anlamanın farklı yöntemlerini öğrenmek  için tıklayabilirsiniz.

Gümüş Eşya Nasıl Satılır?

Gümüş nasıl satılır sorusunu soruyorsanız en doğru yerdesiniz diyebiliriz. Umut Spot olarak gümüş tepsi, gümüş gondol, gümüş şekerlik, gümüş küllük, gümüş şamdan gibi pek çok eşyanızı en yüksek fiyattan satmak için ekibimizi 0533 493 33 90 numaralı telefondan arayabilir, adresinize davet ederek hemen nakit satış yapabilirsiniz.

  • Ekibimiz adresinize gelerek ürünlerinizi ayar numarasına göre tasnif edecek, daha sonra bunları hassas terazi ile tek tek tartacaktır.
  • Örneğin 1kg 800 ayar, 800 gr 925 ayar, 750 gr 900 ayar şeklinde gruplandıracak daha sonra bu ürünleri o günkü değerleri üzerinden çarparak size ödemesini yapacaktır.
  • Yine bir örnekle açıklama yaparsak daha anlaşılır olacaktır. 800 gram 925 ayar gümüş alacağımız zaman 925 ayarın o günkü piyasa değerini öğreniriz. Mesela bu değer 7tl/gram olsun. Yani gramı 7 TL. 800 gram x 7 TL = 5600 TL ödeme yapılır.

Gümüş kullanım alanları nerelerdir başlıklı yazımızın içine farklı bilgiler de sığdırmaya çalıştık. Gümüş ile ilgili farklı detayları öğrenmek ya da hemen nakit satmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Arkadaşlarımız haftanın 7 günü tüm İstanbul genelinde aktif olarak çalışmakta, size en kaliteli hizmeti sunmaktadır.

 

 

Bizi Takip Edin
2022-09-12T21:24:54+03:0011 Eylül 2022|0 Yorum

Yorum Yap